top of page

De pedicure

Het voorkomen en behandelen van voetproblemen

De pedicure is gespecialiseerd in het verzorgen van de nagels en de huid van je voeten. Ook let ze op de stand van je voeten en kan ze schoenadvies geven. 

Zo kan het zijn dat je een likdoorn hebt, doordat je bijvoorbeeld te kleine schoenen draagt. De pedicure kan de likdoorn verwijderen en zal je advies geven andere schoenen te dragen of je doorsturen naar de podotherapeut. 

 

Heb je last van kloven? Voetkloven kunnen in hard overmatig eelt of juist in een droge huid zonder overmatig eelt ontstaan. Ze kunnen behoorlijk diep zijn en zorgen voor pijnlijke voeten. De pedicure kan de kloven behandelen door het overmatige eelt weg te snijden of door het aanbrengen van een pakking met verzorgende zalf waardoor de huid wordt gestimuleerd tot herstel.

 

Ook met een ingroeiende nagel kun je bij de pedicure terecht. Bij een ingroeiende nagel drukt de zijkant van de nagel in de huid en dat kan veel pijnklachten geven. De pedicure kan voorkomen dat de nagel ingroeit.

Bij kalknagels kan er sprake zijn van een schimmel in de nagel. De nagel wordt dikker en geel/bruin van kleur. Een schimmelnagel kan goed worden behandeld door de pedicure in combinatie met een anti-schimmelproduct. 

 

Kortom: geef je voeten de aandacht die ze verdienen en maak een afspraak! 

Graag tot ziens bij Pedicure Lemmer.

Mirjam Huberts

IMG-20230601-WA0001_edited.jpg
Over: Over mij
bottom of page